Maan alla virtaa, kuumaa ja punaista voimaa. Vuosituhansien viisautta, tupruaa aurinkoiselle taivaalle. Siestan aikaan kaikkialle kietoutuu lämpö. Tykästyin kovasti Sisiliaan pari vuotta sitten. Sen väreihin ja makuihin. Tunnelmaan, joka tulee vastaan jo lentokentällä, jatkuen meren rantaan ja pizzerioiden puu-uuneihin. Sisiliassa on aika erilaista kuin Pohjois-Italiassa. Luonto on toisenlainen kasvillisuusvyöhykkeen mukaisesti, ruuissa ja kulttuurissa on ripaus etelää. Gelatoa ja pizzaa saa toki täälläkin.
Etnan hedelmällisillä rinteillä viljellyt pistaasipähkinät maistuvat hurmaavissa leivoksissa. Eräästä leivospuodista sai ihastuttavia rapeita pistaasipähkinärouheella päällystettyjä mantelikeksejä. Olen aivan hullunan pistaasipähkinään, joten Sisilia on vallan paratiisi minulle. Nyt tulikin mieleen vihreä pistaasigelato. Sisilian reissun jälkeen olin aivan pulassa tämän pistaasihullutukseni kanssa, olen maistanut kaikki mahdolliset Suomessa italialaisena jäätelönä mainostettujen valmistajien pistaasijäätelöt, mutta ei mikään maistunut samalta tai edes lähellekään samalta. Mutta sitten! Keväällä Lidlissä myytiin jäätelöä, joka oli sisilialaisista pistaaseista Italiassa valmistettua ja se maistui minusta aivan samalta kuin paikan päällä. Lievitystä Italian kaipuuseen löytyi sittenkin! Sisilia on Italian itsehallintoalue. Saarella on pitkät perinteet matkailussa, siellä tunsikin olevansa aidosti ja sydämellisesti tervetullut. Keramiikkapuodeissa posliiniastiat oli koristeltu värikkäin kuvioin. Niissä näkyy aavistus menneisyydestä, jolloin saarta hallitsivat kreikkalaiset ja arabit. Kulttuurissa voi aistia ripauksen Afrikkaakin, Tunisia on meren takana. Lautaselleen Sisiliassa saa rapuravioleja, miekkakalaa ja mustekalaa. Mustekalaa en kyllä maistanut, miekkakalaa söin monellakin tavalla valmistettuna. Ja Pizza Margherita - se oli täydellistä. annea blog
4 Kommentit
5/11/2017 18:48:38
Italia on ihana. Sisiliassa en ole käynyt, mutta haaveissa olisi. Niin houkuttelevasti kirjoitettu, että ei voi kun varmistua siitä, että seuraava Italian kohde on Sisilia. :)
Vastaa
6/11/2017 10:48:32
Mukavaa, että teksti nostatti reissukuumetta. :) Sisilia on kyllä mahtava!
Vastaa
8/11/2017 10:53:04
Italia ja Sisilia todella ovat ihania. Tulin juuri viikko sitten Venetsiasta (voiko olla kauniimpaa kaupunkia) ja kesällä olin Sisiliassa toista kertaa. Siellä on niin paljon ihania, lumoavan kauniita paikkoja, erityisesti rakastuin Syracusaan (josta en ole vieläkään ehtinyt kunnolla kirjoittaa) ja Scopelloon (siitäkin tarina kirjoittamatta). Ja se ruoka! ja gelato! Vieläköhän Lidlistä saisi sitä pistaasijäätelöä? (Viimeisin minun löytö Lidlistä on portugalilaiset pastel de natat, joita Portugalissa aina ahmin.Ei Lidlin nyt niin hyviä olleet, mutta kelpasivat paremman puutteessa.)
Vastaa
8/11/2017 13:15:26
Pistaasijäätelö saattaa olla kausituote, toivon mukaan sitä tulee uudestaankin Lidliin. En ole käynyt siellä nyt pitkään aikaan, täytyypä ensi kerralla tutkia pakastealtaat. :) Turisteja kyllä Taorminassa riittää, itseäni se ei jotenkin haitannut oman käyntimme aikaan ja kun valitsee sivukadut, löytyy sieltä paikallisenkin tuntuista elämää. Rannalla käytiin kerran funivialla, mutta se oli kyllä niin ruuhkainen paikka, ettei kauaa viihdytty. Katsoin postauksesi, ihania kuvia! Odotan innolla, että kirjoitat Syracusasta ja Scopellosta, niissä en olekaan käynyt! Cataniasta minulle jäi lyhyen visiitin perusteella olo, etten siellä niin viihtynyt. Mutta ah ne pikkukylät ja -kaupungit ja maaseutu! <3
Vastaa
Kommenttisi lähetetään sen hyväksymisen jälkeen.
Jätä vastaus. |
BLOGISTATervetuloa matkaseuraksi Etelä-Savoon ja Eurooppaan! Blogissa matkaillaan erityisesti kotimaassa, viivytään unohtumattomien maisemien äärellä, tutustutaan kiehtoviin kulttuurikohteisiin ja luetaan matkakirjallisuutta. Aina ei kovin kauaskaan tarvitse mennä kokeakseen virkistävän paikan ja maiseman. Mitä jos tänään kulkisi tuttuun paikkaan toista polkua? KIRJA TILATTAVISSAARKISTO
maaliskuu 2024
INSTAGRAM @ANNEAPHOTOGRAPHY
|
Copyright ⓒ Anne A. Photography 2024 |
SEURAILETKO JO?
|