Tälläkertaa minulla on kirjastokassissa kirjoja, jotka vievät Japaniin. Francesc Mirallesin ja Héctor Garcían Ikigai kertoo Okinawan saarella maailman pitkäikäisimmiksi elävien ihmisten onnellisen elämän salaisuudesta. Kirjassa kerrotaan muun muassa kyläläisten elintavoista, ruokavaliosta, suhtautumisesta elämään, toisiin ihmisiin ja työhön.
Mia Kankimäen Asioita, jotka saavat sydämen lyömään nopeammin vie niin ikään Japaniin, kauemmas menneeseen kirjailija ja hovinainen Sei Shōnagonin jalanjäljille. Tämä on nimenomaan matkakertomus, jonka lomassa opimme paljon niin Seistä kuin toisesta saman aikakauden naiskirjailijasta Murasaki Shikibusta, joka on kirjoittanut 1100-luvulla kuvarulliin Genjin tarinan. Genjin tarina on japanilaisen kirjallisuuden klassikko. Samoin on Tyynynaluskirja, joka on innoittanut Kankimäen lähtemään Japaniin ja tutkimaan arvoituksellista kirjailijaa, josta ei paljoa tietoa löydy. Tämä on toki aika ymmärrettävääkin, kun aikaa on kulunut yli 1000 vuotta. On kyllä naistutkimuksellisestakin näkökulmasta todella kiinnostavaa, että nämä kirjakääröt ovat naisten kirjoittamia. Samoihin aikoihin aikajalla asettuvat myös esimerkiksi islantilaiset saagat, joita on kirjoitettu 1100-luvulta 1400-luvulle. Kirjassa puhutaan niin paljon sekä Genjin tarinasta että Tyynynaluskirjasta, että varmaan onki lisättävä kyseiset kirjat omallekin luettavien kirjojen listalle. Seuraavana lukupinossa odottavat Sofia Lundbergin Punainen osoitekirja ja Toinen puoli sydäntä. Onneksi näin kirjojen kautta voi sukeltaa toisiin kulttuureihin, maisemiin ja ajanjaksoihin ja ajattelinkin lukea tänä vuonna erityisen paljon matkakertomuksia. Tykkään muutenkin ennen matkustamista johonkin uuteen maahan perehtyä kyseisen maan kulttuurihistoriaan ja kirjallisuuteen. Nyt kun matkustaminen ei ole mahdollista, voi onneksi aina ahmia näitä kirjoja! Luen tänä vuonna kirjallisuutta Helmet-lukuhaasteen hengessä, mikä tekee tästä vielä mielenkiintoisempaa ja auttaa varmaan löytämään vieläkin monipuolisempia kirjoja. annea blog
4 Kommentit
17/1/2021 14:57:08
Japanin kulttuuri on kiehtova. Seuraavalla Japanin matkalla olisi kiva päästä käymään juurikin Okinawan prefektuurissa. Toisaalta myös Hokkaido kiehtoo valtavasti. Parasta olisi, jos matkaan voisi yhdistää molemmat. Japanissa on kyllä valtavasti nähtävää ja kiinnostavia paikkoja!
Vastaa
23/1/2021 10:34:28
Japani kiinnostaa kyllä kovasti ja haluaisin itsekin käydä siellä joskus. Onneksi nyt voi sentään kartuttaa kulttuuritietämystä lukemalla näitä kirjoja!
Vastaa
23/1/2021 08:33:36
Näistä kirjoista on minulle tuttu vain tuo Mia Kankimäen Asioita, jotka saavat sydämen lyömään nopeammin. Luin sen ja viikkoa myöhemmin minulla olin kirjasta inspiroituneena ostanut matkan Japaniin :)
Vastaa
23/1/2021 10:37:39
Hauskaa, että kirja houkutti suorastaan varaamaan matkan. :) Itselläni on käynyt niin Laila Hirvisaaren Imatra -sarjan osalta, kirjojen lukemisen jälkeen kävimme Imatran Valtionhotellissa. Muuten teen usein niin päin, että luen kyseisen maan kirjallisuutta etukäteen, jos olen johonkin matkustamassa.
Vastaa
Kommenttisi lähetetään sen hyväksymisen jälkeen.
Jätä vastaus. |
BLOGISTATervetuloa matkaseuraksi Etelä-Savoon ja Eurooppaan! Blogissa matkaillaan erityisesti kotimaassa, viivytään unohtumattomien maisemien äärellä, tutustutaan kiehtoviin kulttuurikohteisiin ja luetaan matkakirjallisuutta. Aina ei kovin kauaskaan tarvitse mennä kokeakseen virkistävän paikan ja maiseman. Mitä jos tänään kulkisi tuttuun paikkaan toista polkua? KIRJA TILATTAVISSAARKISTO
maaliskuu 2024
INSTAGRAM @ANNEAPHOTOGRAPHY
|
Copyright ⓒ Anne A. Photography 2024 |
SEURAILETKO JO?
|